Börchers Monumenten

Woont u in een monumentaal pand? Bezit of beheert u panden in beschermd stads- of dorpsgezicht? Van een oude boerderij tot een monumentale stadswoning – rijksmonumenten en gemeentelijk monumenten verdienen de beste zorg. Die zorg biedt Börchers. Wij begrijpen namelijk dat monumenten vragen om gespecialiseerd schilderwerk en restauratiewerk. Onze vakmensen weten precies hoe ze monumenten moeten restaureren en onderhouden

Schilderen, restaureren en onderhouden van monumenten

De vakmensen van Börchers voelen zich helemaal thuis als ze werken aan uw monument. Eerst bespreken we uw wensen. We bekijken wat er moet gebeuren en wat we daarvoor precies nodig hebben.
Bij het schilderen en restaureren van monumentale panden gebruiken we speciale technieken en materialen. We combineren klassieke technieken met de beste materialen van nu. Een greep uit onze werkzaamheden voor monumenten:

● Schilderen en restaureren van plafonds, wanden en gevels
● Aanbrengen en restaureren van houtimitatie en marmerimitatie
● Herstellen en opnieuw zetten van glas in lood
● Schilderen en restaureren van houten onderdelen
● Langdurige ontzorging met onderhoudscontract

Inspiratie nodig? Bekijk onze eerdere projecten.

Ontzorgen in regelgeving monumenten

Omdat het om een monument gaat, moeten we aan een aantal regels voldoen. Het aangezicht van het pand mag wettelijk gezien niet drastisch worden veranderd. Wij hebben veel ervaring met het werken met monumenten, waardoor we precies weten wat wel en niet mogelijk is.

Als we uw monumentale pand gaan schilderen, doen we eerst kleurenonderzoek. Zo kunnen we uw pand volledig in de oude glorie herstellen. Waar nodig, stemmen we keuzes af met Monumentenzorg.

Lees meer over kleurenonderzoek op onze pagina over restauratie.

Subsidie-aanvraag voor monumenten

Gaan wij uw monument schilderen of restaureren? Grote kans dat u recht heeft op subsidie. Daar moet u dan wel een aanvraag voor doen. En dat vereist veel werk en aandacht. U moet specifieke informatie verzamelen over de huidige staat van het pand en aangeven wat u van plan bent. Wat het schilderwerk betreft, kan Börchers u adviseren en ondersteunen bij de subsidieaanvraag. Nadat de subsidieaanvraag is ingediend, moet u er rekening mee houden dat u de subsidie een jaar of zelfs anderhalf jaar later krijgt toegekend, als alles goed gaat. Is het zover? Is de subsidie eenmaal toegekend? Dan zorgen wij ervoor dat we direct aan de slag gaan. Waar nodig zorgen we voor een goede planning en samenwerking met andere partijen, zoals een stukadoor.