Restauratiewerk

Börchers Restauratiewerk

De vakmensen van Börchers zijn gespecialiseerd in restauratie: het in oude staat herstellen van een object. En dat is veel meer dan het opknappen van een huis. Om goed te restaureren, moeten we eerst onderzoek doen. Laten we daar bij Börchers nou veel ervaring mee hebben

Restauratie-werkzaamheden

U kunt bij ons terecht voor verschillende restauratiewerkzaamheden. Hieronder vindt u een aantal specialisaties. Uiteraard komen we eerst kijken en bespreken we uw wensen. We kunnen ook voor u uitzoeken of uw woning onderdeel is van beschermd stads- of dorpsgezicht. In dat geval moeten we aan bepaalde regels voldoen. Hier hoeft u zich verder geen zorgen om te maken: wij hebben hier veel ervaring mee en weten precies wat wel en niet mag.

Plafonds, wanden en gevels

Wij herstellen oude plafonds, wanden en gevels. Ook de restauratie van ornamenten op plafond, wand en gevel verzorgen we. We herstellen ornamenten en lijsten, of we werken ze bij. Leuk weetje: we schilderen bij restauratiewerk grote vlakken met de blokkwast, niet met de roller. Waarom? Vroeger hadden ze ook geen rollers. Met dit soort technieken brengen we de uitstraling van ruimtes zoveel mogelijk terug naar de originele staat.

Houtimitatie en marmerimitatie

Houtimitatie en marmerimitatie is een vak apart en vereist specialistische kennis. Bij Börchers werken specialisten die dit door jarenlange ervaring compleet in de vingers hebben. Hierdoor kunnen we hout- en marmerimitatie op het hoogste niveau herstellen of opnieuw aanbrengen.

Glas in lood

Wilt u een glas in lood-raam in oude staat herstellen? Wij vervangen uw huidige vensterglas voor glas in lood dat sprekend lijkt op het origineel. Ook kunnen we dubbel glas achter of voor uw oude glas in lood zetten. Zo is uw woning goed geïsoleerd en blijft het aangezicht intact.

Hout herstellen

Ook hout herstellen we voor u. We proberen altijd het originele hout te behouden. Is een onderdeel niet meer te redden? Dan zorgen we voor een vervanging die van dezelfde houtsoort is als het origineel.

Heeft u een ander verzoek? Wilt u een langdurig onderhoudscontract met ons afsluiten? Niets is ons te gek. Neem contact met ons op, zodat we uw wensen kunnen bespreken.

Beheert of bezit u een monument? Bekijk onze speciale pagina voor monumenten.

Kleuronderzoek voor authentieke restauratie

Als u voor Börchers kiest, kiest u voor vakmensen die gespecialiseerd zijn in kleuronderzoek. Wij onderzoeken de oude verflagen en de historische kleuren. Met deze kennis en technieken kunnen we precies achterhalen welke kleuren er allemaal onder de huidige verf zitten. Zo ontdekken we vaak meer dan 10 lagen verf – soms vinden we zelfs bladgoud!

Door dit kleurenonderzoek zien we precies in welke kleuren sommige delen van uw pand eerder zijn geschilderd. Wilt u dat we uw pand schilderen in de allereerste, originele kleur? Of ziet u een andere kleur die u terug wilt? De keuze is geheel aan u.

Oude verflagen blijven intact

We halen al die oude verflagen niet weg. Ze zijn onderdeel van de geschiedenis van het pand. We ruwen het oppervlak op en schilderen het vervolgens over met de kleur van uw keuze. Door ons kleurenonderzoek bent u ervan verzekerd dat we uw pand in de oude glorie herstellen. We voeren het historische kleuronderzoek uit voor zowel het binnenwerk als het buitenwerk.

Benieuwd naar foto’s van onze resultaten? Bekijk onze projecten.